Livanjski kanton: Ministar zdravlja Darko Horvat lomio po kafani!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Drvarska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv ministra rada, zdravstva i socijalne politike Livanjskog kantona Darka Horvata, zbog narušavanja javnog reda i mira, potvrdio je "Srni" portparol kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak.

Alkohol / 24sata.info

On je rekao da je Horvat u društvu trojice kolega i prijatelja 11. marta oko 19.00 časova u hotelu "Drvar" u Drvaru narušio javni red i mir tako što je pod uticajem alkohola razbijao čaše i pepeljare o čemu je lokalna policija obaviještena tek sutradan.

Vrdoljak je potvrdio da su prekršajne prijave podnesene i protiv tri osobe koje su bile u društvu Horvata, te da se kazne za prekršaje ove vrste kreću od 400 do 700 KM.

U momentu narušavanja javnog reda i mira u hotelu se zatekao i jedan pripadnik LOT-tima EUFOR-a koji je o svemu obavijestio lokalnu policiju, MUP Livanjskog kantona i predsjednika kantonalne Vlade Nediljka Rimca.

Horvat živi u Drvaru, a do izbora na funkciju ministra zdravstva Livanjskog kantona nakon opštih izbora 2006. godine, bio je zaposlen kao ljekar u Domu zdravlja u Drvaru.

(srna)
Pošaljite Facebook komentar